Siden 90-tallet har programmering blitt et eksponentielt mye viktigere fagfelt. I dag er dette en av de mest verdifulle egenskapene en arbeidssøker kan ha i et bredt spekter av yrker. Derfor har programmering nå blitt en del av grunnskolen, og barn introduseres til fagfeltet i tidlig alder. For de yngste skjer dette gjerne gjennom blokkprogrammering for å skape en forståelse av de grunnleggende prinsippene. For de eldre tar man det noen steg videre og flere nye mattebøker på videregående har for eksempel deler av undervisningen i Python. Dessverre er opplæringen mange steder mangelfull, da lærerne ikke har kunnskap innen feltet. Dette tar fra den enorme gleden man kan få fra programmering og skaper utfordringer for elevene da det har blitt en del av eksamen. Dette er et problem, og vi i Learnlink ønsker å hjelpe! Derfor har vi utviklet et nytt kurs som baserer seg på ren Python-programmering, men hva er egentlig Python?
Programmering er prosessen med å gi instruksjoner til datamaskiner for å løse problemer og utføre oppgaver. Instruksjonene må formuleres på egne språk slik at datamaskinene klarer å tolke informasjonen og gjennomføre instruksene. Det finnes mange forskjellige programmeringsspråk, og Python er ett av disse.
Den første versjonen av Python kom på slutten av 80-tallet. Språket er designet av Guido Van Rossum, og fikk sitt navn, ikke etter pyton-slangen, men fra TV-serien «Monty Python», en personlig favoritt hos Rossum. Dette er et såkalt høynivåspråk, noe som betyr at det baserer seg på tekst som er enkel å forstå for mennesker, og mange oppgaver er automatisert gjennom allerede eksisterende kommandoer i språket.
Python er et programmeringsspråk kjent for sin enkelhet og lesbarhet. I Python kan du opprette variabler for å lagre data, og bruke “print()-funksjonen” for å vise tekst eller verdier på skjermen. Løkker som “for” og “while” tillater deg å gjenta en blokk med kode flere ganger, mens betingelser med “if”, “elif” og “else” lar deg lage beslutninger i koden din. I tillegg kan du definere egne funksjoner for å utføre spesifikke oppgaver. Denne allsidigheten gjør Python til et populært valg for både nybegynnere og erfarne utviklere, og det er et språk som er lett å lære og bruke for å løse mange forskjellige problemer og oppgaver.
En av grunnene til at det er Python som læres bort på skoler i dag, er at dette er et av de mest utbredte programmeringsspråkene i verden. Det er det god grunn til, spesielt fordi Python er bygd opp rundt forståelse. Det skal være enkelt å lese koden, og forstå hva ulike programmer skal gjøre. Dette gjør Python til et godt verktøy for å lære bort de grunnleggende prinsippene for programmering og som enkelt kan overføres til så å si alle andre utbredte programmeringsspråk. Python fungerer også godt med matematikk, da programmeringsspråket fungerer som en avansert kalkulator, men også er et godt verktøy for å analysere og visualisere data.
En av de bemerkelsesverdige egenskapene ved Python er at det er et open-source programmeringsspråk. Open source betyr at kildekoden til Python-programvaren er fritt tilgjengelig for alle brukere i såkalte “bibliotek”. Dette åpner opp utallige muligheter for læring og samarbeid. Som foreldre kan dere være trygge på at deres barn kan utforske Python og utvikle sine programmeringsferdigheter uten kostnad og med full tilgang til ressurser. Den åpne naturen til Python skaper også et livlig og engasjert utviklerfellesskap som stadig forbedrer språket og utvikler nye funksjoner. Dette betyr at Python holder seg oppdatert med de nyeste trender og teknologier, noe som er en stor fordel når man skal lære barna om moderne og relevante programmeringskonsepter. Python's open-source tilnærming fremmer også et åpent og delende miljø, hvor både nybegynnere og erfarne utviklere kan dra nytte av hverandres arbeid og bygge videre på eksisterende prosjekter. Dette gjør Python til et ideelt verktøy for å inspirere barna til å utforske, være kreative og bygge deres egne spennende programmeringsprosjekter.
Kodekurs i Python hos oss i Learnlink er et 16 ukers kurs hvor barna får en introduksjon til programmeringsspråket og får mulighet til å videreutvikle sine kunnskaper. Barna deles inn i små grupper og har en digital kurskveld én dag i uken sammen med en av våre dyktige instruktører. Instruktøren tilpasser nivået etter barnas forkunnskaper og skaper et godt læringsmiljø for barna, samtidig som vi vektlegger at det skal være gøy å være med på kurs! På kurset blir det gjort en grundigere gjennomgang av syntax, variabler, funksjoner, løkker og klasser. Samtidig får man prøvd seg på å laste ned «bibliotek», og dermed lage avanserte programmer – med litt hjelp fra noen av verdens beste programmerere. I tillegg blir det gitt en introduksjon til både HTML og CSS, det som er selve grunnpilarene i nettsider og webdesign. Dette gjør at elevene får en allsidig kunnskap om koding, som ikke bare gjør det enklere å gjøre det godt på eksamen, men også åpner dørene for å lage nettsider, spill og utallige mange andre ting, der bare fantasien setter grensene!
Ikke nøl med å lære deg fremtiden, meld deg på kodekurs nå!